Що відомо про виплати

Як і першого разу, такі «стимулюючі чеки» отримає не кожен громадянин США. Фактори, що визначають отримання виплати, швидше за все будуть аналогічні попереднім – буде встановлена межа заробітної плати, враховано сімейний стан заявника.

Читайте також: Влада США запропонувала виділити ще $1 трильйон на підтримку економіки країни

Минулого разу виплати отримали американці з доходом до $75 тисяч в рік (до $150 тисяч на рік для одружених пар). Виплати зменшувалися пропорційно зростанню доходу людини. Верхнім порогом був дохід в $99 тисяч в рік.

Раніше Вашингтон уже виділив майже $3 трлн на підтримку економіки і населення в умовах пандемії.

Читайте також: Рубіні: Всім потрібно по $1000, інакше ми опинимося у Великій депресії

Як повідомляють ЗМІ з посиланням на джерела в Білому домі, в адміністрації березневі виплати вважали занадто високими – багато американців, сидячи вдома, отримали навіть більше, ніж працюючи. У новому плані пообіцяли це врахувати і не платити за вимушений простій більше 70% від звичайної зарплати.

Передісторія

В кінці березня президент США Дональд Трамп підписав закон про виділення більше $2 трлн на допомогу економіці країни через вірус. Цей пакет фінансової допомоги став найбільшим в історії країни.

Кошти направили на додаткове фінансування системи охорони здоров'я, підтримку бізнесу, прямі виплати американцям, а також тимчасове збільшення допомоги по безробіттю.

Читайте також: У США почалася рецесія економіки — Bank of America

Через місяць Трамп підписав закон про виділення ще $500 млрд на підтримку економіки США.

Більша частина цієї суми була спрямована на фінансування програми кредитування, за допомогою якої підприємства малого бізнесу змогли виплачувати зарплату співробітникам.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».