«Наша мета – стати найбільшим універсальним банком країни, де є всі три компоненти — корпоративний бізнес, МСБ та роздріб», – сказав він в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

Ющак уточнив, що стратегія була затверджена в середині березня — за кілька днів до оголошення карантину. «Ми вже працюємо в рамках нової стратегії. Цього ще не видно в повній мірі. Основний результат нових проектів буде помітний в наступному році», – сказав він.

За словами СЕО фінустанови, стратегія банку містить чотири основних вектора, в тому числі фокус і система пріоритетів. Він уточнив, що в Альфа-Банку немає мети стати банком-лідером в корпоративному сегменті і конкурувати з держбанками, але він планує зайняти гідну нішу на цьому ринку.

«Одночасно ми хочемо стати банком, лідируючим в роздробі, мобільний банкінг. Ми хочемо бути банком для середніх українських підприємств, де у нас сьогодні слабка представленість», – підкреслив Ющак.

Другим вектором стратегії він назвав integrity, або цілісність, стабільність і послідовність, незважаючи на динаміку економіки. Прикладом відданості цього вектору він назвав недавні великі кредити банку, видані підприємствам, які відчувають тимчасові труднощі в коронакризис, зокрема, аеропорту «Бориспіль».

«Третій її (стратегії – ІФ) пункт – це identity. Я розумію, що ми сильні, а в чому слабкі, чим я можу пишатися, а з чим потрібно працювати. А четвертий, про який ми вже говорили, – це відмінність. Як показати, що ми кращі чи що ми робимо певні речі по-іншому», – пояснив генеральний менеджер.

На його думку, перші результати стратегії видно вже зараз. «Ми запустили нову лінійку пакетів послуг, які відмінно продаються. Це не просто оновлення дизайну дебетних карт, це — частина нашої стратегії: стати основним банком для нашого клієнта банком на кожен день», – заявив Ющак.

Альфа-Банк на 1 червня 2020 року за розміром загальних активів (94,113 млрд грн) займав 6-е місце серед 75 діючих в Україні банків.

Його основні бенефіціари – Михайло Фрідман (32,8632%), Герман Хан (20,9659%), Олексій Кузьмічов (16,3239%) і Петро Авен (12,4018%) – співвласники ABH HoldingsS.A., який також має інвестиції у фінансові установи в Білорусі, Російській Федерації, Казахстані та Нідерландах, а також представництва на Кіпрі та у Великобританії.