Що з'ясували журналісти

Журналісти видання опитали десятки засновників стартапів, інвесторів та консультантів. Вони розповіли, що Amazon проводив з ними зустрічі або купував частки в компаніях, а потім створював проєкти, що безпосередньо конкурували з ними.

Часто запуск продукту Amazon приводив до краху стартапу, нездатного протистояти величезній корпорації.

Читайте також: Першим доларовими трильйонером в історії може стати засновник Amazon

Які стартапи постраждали

Наприклад, після придбання 30% в сервісі колективних знижок LivingSocial акціонер почав запитувати у компанії інформацію, переманювати працівників і пропонувати її клієнтам кращі умови співпраці.

Інший приклад — виробник пристроїв для відеозв'язку Nucleus. Інвестувавши в компанію через Alexa Fund. Amazon отримала доступ до її планів та фінансових даних, а через вісім місяців випустила девайс Echo Show з голосовим помічником Alexa і широким відеоекраном.

Читайте також: США оштрафували Amazon за роботу в окупованому Криму

Після цього продажу акції Nucleus різко впали, і компанії довелося переключитися з сегменту пристроїв для будинку на медицину. Пізніше Amazon врегулювала це питання за $5 млн, але яких-небудь порушень зі свого боку не визнала.

Нещодавно Amazon представила розумний візок для супермаркетів Dash Cart. Інша компанія ще рік тому запустила такі візки в супермаркетах в Нью-Йорка.

Раніше повідомлялося

  • Фінансові статки найбагатшої людини світу Джеффа Безоса в понеділок, 20 липня, збільшилася на $13 млрд, ідеться в рейтингу Forbes Real-Time.
  • За час пандемії коронавірусу акції корпорації Amazon зросли більш ніж на 80%.