Що анонсував Дубілет

«Майже кожен бізнес повинен мати касові апарати. Ви їх усі, звичайно, бачили. В народі їх називають «гробиками» — вони дорогі та неефективні. Ринок касових апаратів розділений між декількома компаніями і являє собою класичну олігополію. Завдяки дерегуляції та новим API від податкової стало можливим позбутися, нарешті, від цих гробиків. Компанія називається Checkbox. Ми створили крутий програмний продукт, який дозволить українському бізнесу економити гроші і бути ефективніше. Мова йде про так зване програмне РРО або, простіше, програмні каси», — написав він.

Хто працює над програмою

Над Checkbox також працюють Андрій Сухов, Юлія Гусєва і Вадим Ходак.

Дубілет додав, що податкова створила для підприємців свій мобільний додаток, але в ньому дуже непросто розібратися, особливо в питаннях електронного підпису.

Читайте також: Б/у автомобілі в розстрочку. Дубілет анонсував свій новий бізнес

Коли запустять

За словами ексміністра Кабміну, зараз Checkbox тестують з декількома великими мережами. Запуск сервісу планується на 1 серпня. До жовтня він буде безкоштовним. Для малого бізнесу, починаючи з жовтня, продукт буде коштувати 149 грн за одну касу в місяць.

Читайте також: Дубілет повертається в бізнес. Що буде з проектами

Нагадаємо

Обов'язковим використання програмного РРО (для певних видів діяльності фізичними особами-підприємцями II-IV груп) стане з 1 січня 2021 року.
Читайте також:«РРО в смартфоні»: Мінфін і податкова завершують розробку програми

Передісторія

4 березня Верховна Рада відправила у відставку прем'єр-міністра Олексія Гончарука. Відповідне рішення підтримали 353 народних депутати. Автоматично у відставку пішов і весь уряд Гончарука, в якому Дубілет обіймав посаду міністра Кабінету міністрів.

Пізніше, Дубілет заявив, що не залишається в Кабміні, а повертається в бізнес.