Допомога сім'ям

При цьому глава Мінфіну повідомив, що до пакету заходів включені нові виплати американським сім'ям.

Міністр уточнив, що прямі виплати в розмірі $1,2 тис. будуть засновані на тій же формулі, що і в попередньому законопроєкті щодо стимулювання економіки. Тобто громадяни, які заробляють до $75 тис., отримають виплату повністю, а ті, хто заробляє більше $100 тис. не отримають від держави нічого.

Читайте також: Рубіні: Всім потрібно по $1000, інакше ми опинимося у Великій депресії

Особи з доходом від $75 тис. до $100 тис. отримають менше $1,2 тис., точна сума буде розрахована, виходячи із заробітку кожного конкретного американця.

«Ми видамо більшість з них в серпні, і вони допоможуть людям», — зазначив Мнучин.

Нагадаємо

В кінці березня президент США Дональд Трамп підписав закон про виділення більше $2 трлн на допомогу економіці країни через вірус. Цей пакет фінансової допомоги став найбільшим в історії країни.

Кошти направили на додаткове фінансування системи охорони здоров'я, підтримку бізнесу, прямі виплати американцям, а також тимчасове збільшення допомоги по безробіттю.

Читайте також: У США почалася рецесія економіки — Bank of America

Через місяць Трамп підписав закон про виділення ще $500 млрд на підтримку економіки США.

Більша частина цієї суми була спрямована на фінансування програми кредитування, за допомогою якої підприємства малого бізнесу змогли виплачувати зарплату співробітникам.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».