«Особливості» страховки

Tesla буде використовувати дані з бортових комп'ютерів своїх автомобілів про стиль водіння.

На основі цієї інформації компанія визначить імовірність попадання водія в аварію і розрахує для нього персональний страховий тариф.

Чим агресивніше буде водіння, тим дорожче виявиться страховка, повідомив Маск.

Вперше власну страховку Tesla запропонувала в серпні 2019 року. Проект, який компанія запустила в Каліфорнії, Маск в майбутньому обіцяв розширити і на інші штати. Клієнтам Tesla запропонували знижки в розмірі 20%, але навіть незважаючи на це деякі власники електромобілів повідомили, що вартість страховки виявилася вище, ніж у інших страховиків.

Читайте також: Ілон Маск вперше увійшов до п'ятірки найбагатших людей світу — рейтинг Forbes

Маск, коментуючи проект, заявив, що це «версія 0.9», повідомив Business Insider.

Вартість страховки

За даними компанії ValuePenguin, середня вартість страхового полісу для автомобіля Tesla Model 3 становить $3 тис. в рік, Tesla Model S — $4,8 тис. в рік.

Висока вартість страховки для Tesla пояснюється дорогим ремонтом і невеликою кількістю кваліфікованих автосервісів, вказує ValuePenguin.

Крім того, у автомобіля Tesla Model S алюмінієва рама, яку складніше і дорожче ремонтувати, ніж сталеву.

Читайте також: Ілон Маск піднявся в рейтингу найбагатших людей планети

Нагадаємо

23 липня Tesla вперше за свою 17-річну історію отримала прибуток протягом чотирьох кварталів поспіль. У другому кварталі цього року компанія заробила $104 млн порівняно з $408 млн збитку в аналогічний період 2019 року.

Отримання прибутку протягом чотирьох кварталів поспіль відкриває Tesla шлях для включення її акцій в індекс S&P 500. Якщо це станеться, великі індексні фонди наввипередки стануть включати папери компанії у свої портфелі, зазначила WSJ.

Оформити електронний поліс «автоцивілки»