Чим аргументує

Згідно з декларацією новий глава Національного банку Кирило Шевченко, головна мета якого — забезпечити фінансовий захист національної грошової одиниці, зберігає три мільйони доларів у швейцарському банку.

На думку народного депутата Олександра Дубінського, така ситуація неприпустима.

Читайте також: Дорогі годинники і рахунок в швейцарському банку. Глава НБУ Шевченко виправив декларацію про доходи

«Кирило Шевченко зберігає свої заощадження у швейцарському банку, про що він написав у своїй декларації. Але раз вже став головою Нацбанку, будь ласка, здай валюту, купи гривні і тримай їх в Україні, своєю політикою забезпечуючи стабільність своїх заощаджень», — вважає Дубінський.

Депутат пообіцяв подати законопроект, який зобов'язує всіх чиновників правління НБУ зберігати свої заощадження виключно в гривні на території України.

Читайте також: Депозитом за інфляції. У якій валюті і в яких банках вигідніше розміщувати вклади

«Погодьтеся, це дуже правильне рішення, адже таким чином чиновник, як звичайний громадянин, буде зацікавлений у зміцненні національної валюти», — пояснив своє рішення політик.

Раніше «Мінфін» проаналізував звіти керівництва НБУ, щоб дізнатися, чи дотримуються вони самі тих порад, які дають пересічним громадянам. А саме, чи вірять у нацвалюту і чи довіряють заощадження вітчизняним банкам.