Що відомо

Група компаній «Імперіал Тобакко», як і інші фігуранти справи про штраф Антимонопольного комітету на 6,5 мільярда, спробувала оскаржити це рішення АМКУ в суді. Однак 20 липня столичний суд відхилив позов.

В «Імперіал Тобакко» пояснили, що АМКУ, не чекаючи рішення суду першої інстанції, подав до суду заяву про примусове стягнення штрафу та накладення арешту на рахунки компаній.

Читайте також: АМКУ виграв суд з тютюновою компанією на пів мільярда

«Тому ми ухвалили тактичне рішення сплатити штраф АМКУ і письмово повідомили комітет про незгоду з рішенням суду і маємо намір доводити свою правоту в суді. Тим самим позбавили АМКУ юридичних підстав блокувати рахунки компанії», — заявила група «Імперіал Тобакко».

Передісторія

  • Антимонопольний комітет оштрафував компанії-виробників тютюнових виробів «Філіп Морріс», «Джей Ті», «Імперіал Тобакко», «Брітіш Американ Тобакко», «Прилуки», а також реалізатора «Тедис» на загальну суму 6,5 мільярда гривень за узгоджені антиконкурентні дії.
  • Пізніше «Тедис Україна» відсудила право концентрації, яке хотів скасувати Антимонопольний комітет.
  • У справі компанії «Тедис Україна», пов'язаної з російським олігархом Ігорем Кесаєвим, проводять понад 100 обшуків у кількох містах України.