«Дякую європейським партнерам за рішучу підтримку нашої країни. Це важливий крок, що підтримає макрофінансову стабільність держави та що спрямований на забезпечення добробуту українських громадян», — написав він.

Читайте також: Україна отримає 1,2 мільярда євро на 15 років. Рада ЄС узгодила рішення про допомогу

За словами Шмигаля, 1,2 млрд євро для України — це найбільший транш Єврокомісії в межах «виняткової» програми макрофінансової допомоги, яка передбачена для 10 країн та спрямована на подолання негативних наслідків пандемії.

Нагадаємо

  • Раніше «Мінфін» писав, що глава уряду Денис Шмигаль разом з новопризначеним керівником Нацбанку Кирилом Шевченком і міністром фінансів Сергієм Марченком летять до столиці Євросоюзу.
  • Раніше Євросоюз виділив Україні 190 млн євро для підтримки системи охорони здоров'я, малого та середнього бізнесу, а також для найбільш уразливих груп населення.
  • США надали Україні $15,5 мільйона допомоги для боротьби з коронавірусною інфекцією COVID-19. Про це повідомила пресслужба Державного департаменту США.
  • Рада директорів Світового банку 30 квітня затвердила додаткове фінансування для України в розмірі $150 млн у межах проєкту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України».

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».