Стартапи Cowboy, Dance і VanMoof залучили декілька млн доларів.

Cowboy

Брюссельський стартап з виробництва електронних велосипедів залучив $27 млн у ході раунду фінансування серії B, пише CNBC. Пул інвесторів очолив фонд ранніх стадій Exor Seeds. Велосипеди компанії коштують €2290, вони пов'язані з додатком, де можна розблокувати транспорт, а також у режимі реального часу стежити за швидкістю, станом акумулятора і маршрутом.

Читайте також: PitchBook: оцінки європейських стартапів впадуть через пандемію

У раунді брав участь Index Ventures, який підтримував Facebook, Robinhood і Citymapper. Партнер фонду Мартін Міньо сказав, що електровелосипеди навіть популярніше звичайних в деяких країнах.

«Оскільки міста, особливо в центрах, відмовляються від автомобілів, я очікую, що все більше людей полюблять електронні велосипеди і усвідомлюють, наскільки вони ідеальні для пересування по місту», — додав він.

Читайте також: Український фонд стартапів вибрав 10 проектів, які разом отримають $350 тисяч

Dance

Берлінський сервіс з оренди електровелосипедів Dance залучив $5,1 млн від групи інвесторів на чолі з венчурним фондом BlueYard. Стартап заснували творці музичного стрімінгу SoundCloud.

Підписка коштує 59 євро в місяць, вона дає користувачам доступ до велосипеда протягом 24 годин після реєстрації в програмі. Компанія обіцяє негайно і безкоштовно замінити велосипед, якщо його вкрадуть або втратять. Dance запустився нещодавно, розширюватися за межі Берліна стартап почне не раніше ніж через кілька місяців.

VanMoof

У травні лондонський венчурний фонд Balderton Capital вклав €12,5 млн в амстердамський стартап VanMoof. Велосипеди компанії продаються в Амстердамі, Парижі, Берліні, Лондоні, Нью-Йорку, Сіетлі, Сан-Франциско, Тайбеї і Токіо. Транспорт обладнаний протиугінною системою.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Місцезнаходження велосипеда можна відстежити в додатку, і якщо транспорт втрачений, «мисливці за велосипедами» VanMoof відправляються його шукати.

Компанія продала понад 120 тис. електровелосипедів, які виробляються або в Нідерландах, або на Тайвані. Дві останні моделі (S3 і X3) коштують $2170.

Ampler Bikes

У вересні 2019 року таллінський стартап Ampler Bikes зібрав €2,47 млн через краудфандінг. Гроші надійшли від 1241 людини з 29 різних країн.

Читайте також: Родом з України: IT-стартапи залучають мільйонні інвестиції

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».