Не олігархи, а айтішники

«Чесно кажучи, то хотів дочекатися вже вересня і все анонсувати на презентації нашої Української Професійної Кіберспортивної Асоціації, але на жаль. З огляду на поточний інформаційний фон, я відчуваю гостру необхідність порозумітися.

Перемогу в аукціоні за готель „Дніпро“ здобули не російські олігархи, а українські айтішники», — пише Кохановський.

За його словами, кілька років тому він разом з партнерами задумав великий інфраструктурний кіберспортивний проєкт. Проєкт повинен був стартувати з будівництва арени, але партнери змінили свої плани, побачивши можливість приватизації готелю «Дніпро».

Читайте також: Український геймерський стартап DMarket залучив $6,5 мільйона інвестицій

Плани на готель

«Ми перетворимо його на перший готель у світі, повністю підготовлений для кіберспортивних івентів. Він буде включати в себе не тільки атрибути топового готелю (ресторани, бари, SPA-зони, і фітнес-центри), а й унікальні кіберспортивні елементи: тренувальні зони, кіберспортивну сцену, спеціальні номери для професійних гравців, а також найкращий у світі players' lounge.

Коли я кажу „ми“, то маю на увазі групу партнерів та інвесторів, які здатні реалізувати цей великий проект, першою частиною якого став готель „Дніпро“, — заявив Кохановський.

Передісторія

  • 15 липня Фонд держмайна України (ФДМ) у ході онлайн-аукціону продав київський готель «Дніпро» за 1,1 млрд грн. Стартова ціна об'єкта складала 80,9 млн грн.
  • За даними системи ProZorro.Продажі, переможцем стало ТОВ «Смартленд».
  • Готель «Дніпро» площею понад 12 тис. кв. м розташований у центрі столиці, складається з 12 наземних, одного технічного поверху та підвалу. Перед будівлею розташований паркінг на 56 місць.
  • Номерний фонд готелю налічує 186 номерів на 288 місць. Інфраструктура включає ресторани і бари, SPA-центр і кілька конференц-залів.