Максимальна дохідність річних депозитів у гривні все ще тримається на рівні 13,5% річних. Але коло банків, які пропонують такий рівень заробітків, продовжує звужуватись. На вкладах в доларі можна заробити 3,75%, в євро — 2,8% річних.

Гривня наближається до позначки 28 за долар — аналітики

Ймовірно, зараз гривня увійшла в діапазон 27,7-28 грн/$ і незабаром наблизиться до позначки 28 грн/$, вважають аналітики.

Рада НБУ знайшла заміну Чурію. Курувати валютний ринок буде Юрій Гелетій

Рада Національного банку під час засідання 22 липня 2020 року призначила заступником голови Національного банку Юрія Гелетія. 

Спроба номер два. Україна знову планує розміщення єврооблігацій

Україна намагається повторити розміщення єврооблігацій з терміном погашення в 2033 році. Про це йдеться у повідомленні Мінфіну.

Ціни золота та срібла оновили багаторічні максимуми

Вартість золота піднялася до $1860 за тройську унцію в середу вранці, а срібло подорожчало до $23: це найвищі рівні з 2011 і 2013 років відповідно.

Чому ФОПам цього року краще не користуватися новими підвищеними лімітами

2 квітня 2020 року набрав чинності закон №540, яким збільшено ліміти для ФОПів-спрощенців. ДПС підтвердила, що з цього дня застосовуються нові граничні розміри доходів платників єдиного податку. Але, як виявилося, за кілька років податківці зможуть донарахувати ФОПам зобов’язання через перевищення обсягів доходів у 2020 році.

Кабмін продовжив адаптивний карантин до 31 серпня. Будуть встановлювати нові рівні безпеки

Адаптивний карантин в країні буде продовжено до 31 серпня. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.