Які об'єкти прийняли

У роботу прийнято такі об'єкти: ЖК «Кирилівський гай», «Гвардійський», Freed, Lake house, Twin house, Urban park.

За словами президента Київміськбуду Ігоря Кушніра, найближчим часом планують прийняти всі об'єкти.

Скільки всього комплексів прийнято

У цілому «Київміськбуд» поки прийняв 11 об'єктів корпорації «Укрбуд»: ЖК «Пектораль», «Новомостицький», «Сонячна Рів'єра», «Харківський», «Гармонія», «Кирилівський гай», «Гвардійський», Freed, Lake house, Twin house, Urban park.

Читайте також: Падіння гіганта: У Київміськбуді розповіли, як будуть добудовувати об'єкти Укрбуду

З якими проблемами зіткнулися

За словами Кушніра, у процесу з об'єктами Укрбуду непроста історія.

«Спочатку, коли ми погоджувалися добудовувати, було розуміння, що і як робити. Але я не думав, що ми зіткнемося з такою великою кількістю перешкод: починаючи від замовників будівництва і закінчуючи причетними державними структурами.

Тому прийняття дещо затягнулося. На сьогодні на більшість комплексів, які приймає Київміськбуд, документи на фінальних стадіях», — заявив Кушнір.

Читайте також: Київміськбуд буде тягнути з завершенням будівництва будинків Укрбуду роками — думка

«Очікуємо позитивного рішення Київради в питанні скасування пайових внесків, що істотно знизить фінансове навантаження. ДАБІ почала вводити об'єкти в експлуатацію», — додав він.

За словами Кушніра, компанії вдалося налагодити співпрацю з Міністерством оборони, на землях якого повинні будуватися 3 великих комплекси. По ЖК «Art house» — ситуація складна.

«Ми працюємо з міністерством у частині підписання договорів. Є повне взаєморозуміння і конструктивна робота. Вже підписано основний договір по ЖК „Urban Park“, погоджені з Міністерством умови угоди по ЖК „Оберіг-2“. Для остаточного передання об'єктів необхідно виконати кілька технічних моментів. Думаю, це не займе багато часу.

Розуміючи, що цей процес запущений, ми приймаємо сьогоднішні 6 комплексів», — розповів Кушнір.