Про що говорив Шевченко

За словами Шевченка, монетарна політика, режим інфляційного таргетування та режим гнучкого курсу будуть збережені.

«Тісні партнерські відносини з нашими міжнародними партнерами – значний здобуток реформи фінансового сектору останніх років. Вважаю своїм обов’язком підтримувати та розвивати їх. Національний банк високо цінить відносини з країнами Великої сімки, Європейського Союзу, а також міжнародними фінансовими інституціями. Ми прагнемо і надалі залишатися прогнозованим та послідовним партнером.

Читайте також: Як депозитні ставки відреагували на нового керівника НБУ

Ми твердо переконані, що співпраця з міжнародними партнерами – необхідна запорука макрофінансової стабільності України», – сказав також Шевченко.

Чого очікують від НБУ

«Національний банк – фундаментальна опора реформ, які проводила Україна у попередні роки та продовжує впроваджувати сьогодні. Центробанк відіграв ключову роль у подоланні проблем у банківському секторі та боротьбі з кризовими явищами в країні.

Сподіваємося, що Національний банк продовжить продуману політику, яка спрямована на забезпечення макрофінансової та економічної стабільності в Україні», – зазначила Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін.

Читайте також: Кирило Шевченко. Які проблеми доведеться вирішувати новому голові НБУ

Під час зустрічі Шевченко також озвучив свої основні пріоритети на посаді: відновлення кредитування, зниження портфелів «поганих» кредитів, збереження макрофінансової стабільності, а також продовження та поглиблення співпраці з міжнародними партнерами України.

Читайте також: Як новий глава НБУ поміняє кадровий склад центробанку