Позитивний тренд

«Якщо ми говоримо про виконання бюджету, то за останні півтора-два місяці ми бачимо позитивний тренд: якщо до червня виконання бюджету було десь 88%, то зараз ми бачимо 92%. Це демонструє, що економіка потроху виходить з економічної кризи. Однак говорити про те, що ми вийшли повністю і можемо говорити про серйозне зростання, як і вся Європа, як і весь світ, думаю, що це, м'яко кажучи, зарано», — зазначив Разумков.

Читайте також: Марченко: «У 4 кварталі вже будуть помітні серйозні показники відновлення економіки»

При цьому він нагадав, що Україна сьогодні живе в реаліях, в яких живе весь світ: коронавірус і пандемія внесли свої обмеження як у світовій економіці, так і в економіці держави.

Читайте також: Рахункова палата: Дефіцит бюджету України склав понад 38 мільярдів

«Якщо ми говоримо мовою цифр, то, згідно з прогнозами по єврозоні, буде спад економіки майже на 9%, і це в цьому році. Наступного року прогнозується зростання лише на 6%. Тобто знову вона не відновиться, і це призводить до того, що змінюються пріоритети для кожної з держав.

Головною такою зміною є саме переорієнтація на внутрішніх виробників, захист національних інтересів, захист і просування власної економіки. Україна повинна знаходити ті точки зростання, які є у нас, які ми можемо використовувати. У нас є галузі, які потребують додаткової підтримки з боку і залучення додаткових інвестицій», — уточнив Разумков.

Читайте також: Експерти назвали ризики, пов'язані з призначенням нового голови НБУ

Раніше повідомлялося

  • Падіння економіки України за підсумками п'яти місяців цього року прискорилося до 5,9% з 5% проти аналогічного періоду минулого року. Про це йдеться в огляді економічної політики МЕРТ.
  • У квітні Рада внесла антикризові зміни в державний бюджет на поточний рік, збільшивши його дефіцит майже втричі — до 298,4 мільярда гривень, або 7,5% від ВВП.