Деталі торгів

За результатами торгів, вартість лотів, порівняно зі стартовою ціною зросла у 37 разів на ділянку «Західний другий», і в 90 разів на ділянку «Західний перший», і склала по кожному з об'єктів 12,63 млн грн і 29 млн грн відповідно.

Обидві площі були номіновані на аукціон надрокористувачами, однак за результатами конкурентних змагань перемогли не ті компанії, які їх номінували.

В Держгеонадр вважають, що саме завдяки можливості чесно змагатися за ліцензію на видобуток корисних копалин, результати аукціонів неможливо передбачити, тому і переможцем не обов'язково стає той, хто пропонує ділянку на торги.

«Відкриті електронні аукціони дозволяють створити умови для чесної конкурентної боротьби і ми бачимо позитивну реакцію ринку: на аукціони проходять компанії, які готові купувати спецдозволи за ринковою ціною і вкладати кошти в український видобуток», — зазначив глава Держгеонадр Роман Опимах. — У ході торгів вартість ліцензій зростає в десятки, сотні й тисячі разів, а це — прямі надходження у державний бюджет України".

Нагадаємо

28 грудня 2019 року президент Зеленський підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питання видобутку бурштину».

Закон урегульовує відносини щодо користування надрами з метою видобування бурштину та спрямований на припинення незаконного видобутку, а також на створення сприятливих умов для розвитку в Україні бурштинової промисловості, залучення у цю галузь інвестицій і нових технологій.