Про що сказав міністр

«Жодних підстав вважати, що у нас є неконтрольований ріст захворюваності, немає, і в принципі економічна ситуація — контрольована. В другій декаді червня вже були індикатори відновлення економіки, почали відкриватися малий і середній бізнес, який був закритий в умовах кризи, зростання споживання електроенергії, кількість реєстрації нових ФОПів вийшла на докризовий рівень», — сказав Марченко.

Він додав, що всі ці чинники свідчать про те, що Україна поступово виходить на відновлення економічного зростання.

Читайте також: Коронакриза. Економіка Китаю повернулася до зростання першою серед найбільших країн

Міністр також сподівається, що цього року в кінці третього кварталу, під час четвертого кварталу вже будуть помітні дуже серйозні показники відновлення економіки.

Читайте також: МВФ заклав у прогнози по Україні середньорічний курс 30 грн/$

Нагадаємо

  • Падіння економіки України за підсумками п'яти місяців цього року прискорилося до 5,9% з 5% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Про це йдеться в огляді економічної політики МЕРТ.
  • Аналітики BofA Global Research знову погіршили прогноз динаміки реального ВВП України: в 2020 році вони чекають його падіння на 6,8% у порівнянні з 5,6% раніше, а в наступному – зростання на 6,5% замість колишньої оцінки в 7,4%.
  • Міжнародний валютний фонд погіршив прогноз падіння економіки України в 2020 році до 8,2% з 7,7%, що прогнозував у квітні.