Чому обвалилася ставка

Наразі ставка на іпотеку з 30-річним терміном погашення становить 2,98%. При цьому на початок року вона становила 3,72%, зазначено в матеріалі.

Рекордно низькі показники пояснюються кризою, що зумовила пандемія.

«Американські гірки оптимізму й песимізму щодо економічних перспектив тривають», – сказала Даніель Хейл, головний економіст Realtor.com.

Останній сплеск захворюваності та його вплив на економіку США призводить до зниження фіксованих ставок по іпотечних кредитах. У міру збільшення випадків фінансові ринки оцінюють, чи буде зростання перешкоджати відновленню економіки.

Читайте також: У НБУ пояснили, чому банки поки не можуть здешевити іпотеку до 10% річних

Bankrate.com, який публікує щотижневий індекс динаміки ставок за іпотечними кредитами, виявив, що більше половини опитаних експертів очікують, що ставки залишаться приблизно такими й наступного тижня.

Читайте також: Рада продовжила до 2022 року мораторій на стягнення майна за валютними кредитами

Нагадаємо

  • У липні президент Володимир Зеленський заявив, що банки в Україні повинні давати іпотечні кредити максимум під 10% річних. Він пообіцяв «дотиснути» державні і комерційні фінустанови.
  • 15 липня фінансовий комітет ВР підтримав законопроект, ініційований депутатом Олександром Дубинським. Він передбачає, зокрема, продовження мораторію на стягнення майна за валютними кредитами. У НБУ заявили, що цей законопроект ставить під загрозу доступну іпотеку.