«Сьогодні пана Кирила Шевченка було затверджено головою Національного банку України. Ми бажаємо йому успіху у керма Нацбанку за цих складних економічних умов. Упродовж останніх років ефективне проведення Національним банком грошово-кредитної, курсової та фінансової політики посилили економіку України.

Відео: Новий голова НБУ. Що буде з інфляцією і курсом гривні

Надважливо, щоби незалежність Національного банку та притаманний НБУ високий рівень професіоналізму були убезпечені і за керівництва нового Голови», — ідеться в заяві.

Нагадаємо

16 липня Рада призначила на посаду голови Нацбанку голову правління «Укргазбанку» Кирила Шевченка. «За» проголосували 332 депутати.

Про нового голову НБУ є різні думки. Міністр фінансів Сергій Марченко вважає, що «кандидатура Шевченка — найбільш оптимальна і вдала». А член Ради НБУ Віталій Шапран переконаний, що саме відсьогодні «рівень незалежності НБУ зріс». Водночас багато хто вважає, що результатами зміни голови НБУ стануть долар по 30 і двозначна інфляція.

Читайте також: «Я не допущу неконтрольованої емісії»: новий глава НБУ про курс долара і економіці

Виступаючи перед голосуванням у Раді, Шевченко розповів про своє бачення політики регулятора і подальшої роботи. Серед пріоритетів він назвав збереження стабільності гривні. Також пообіцяв не допустити неконтрольованої інфляції.