Пріоритети нової очільниці

«Основний пріоритет — припинення антиконкурентних дій органів влади, боротьба з картелями та монопольним становище на ринку», — заявила перед голосуванням Піщанська.

Раніше у Верховній Раді зареєстрували проект постанови від 15 липня про призначення Ольги Піщанської на посаду голови Антимонопольного комітету.

Читайте також: Глава Податкової розповів, звідки взялися 40 мільярдів «скрученого» ПДВ

Що ми про неї знаємо

Ольга Піщанська з 2004 по 2015 роки працювали на «Арселорміттал Кривий Ріг» в різних структурних підрозділах на посадах начальника відділу зовнішнього проектування; менеджера із закупівлі послуг та менеджера із забезпечення стратегічних та інвестиційних проектів.

Як пишуть Наші Гроші, вона очолювала закупівельну напрям в «Арселорміттал» в той же період, коли ексголова АМКУ Юрій Терентьєв був генеральним юрисконсультом цього підприємства.

Також у декларації Піщанської зазначено, що вона володіє цінними паперами Арселорміттал Кривий Ріг.

Із січня по квітень 2016 року вона працювала начальником відділу закупівель механічних матеріально-технічних ресурсів «Метінвест Холдинг» Ахметова-Новинського.

Також володіє ТОВ «Закупівельні рішення», має частку в ТОВ «СТЕМ Інжиніринг» (45%) і контрольний пакет акцій «Промпроектсервіс» (94%).

У червні на сайті телеканалу «Прямий» вийшло розслідування, в якому зазначається, що сестра Ольги Піщанської Світлана Піщанську управляє справами президента Володимира Зеленського в Італії. Президент нібито переписав свій бізнес в Італії на «сусідку» з Кривого Рогу і за сумісництвом спонсора «Слуги народу» — Світлану Піщанську.

В інтерв'ю thePage Ольга Піщанська прокоментувала інформацію про зв'язок її сестри Світлани Піщанської та президента Зеленського, в якій спростувала цю інформацію.

Передісторія

  • 3 липня Верховна Рада підтримала звільнення голови Антимонопольного комітету Юрія Терентьєва.
  • Раніше Терентьєв написав заяву спікера Верховної Ради Дмитру Разумкову про відкликання своєї заяви про відставку.
  • Повідомлялося, що президент Володимир Зеленський на нараді в Офісі президента змусив Терентьєва написати заяву про відставку через накладений на тютюнового монополіста компанії «Тедис» штраф у 6,5 млрд грн.
  • 6 липня виконуючою обов'язки голови Антимонопольного комітету стала перша заступниця голови — державна уповноважена Ольга Піщанська.