«Ні» неконтрольованій інфляції

«На посаді голови НБУ я не допущу неконтрольованої інфляції та емісії», — заявив Шевченко. На його переконання, для цього в Нацбанку є всі необхідні інструменти монетарної політики.

«Так» курсовій стабільності

Шевченко наголосив, що пріоритетним для нього буде питання курсової стабільності. При цьому він звернув увагу проблему волатильності національної валюти.

«Будь-яка волатильність викликає турбулентність серед виборців в тому числі. І 40% волатильності – 20% в один бік і 20% в інший, – це, як на мене, не припустимо. Тому на це питання я особисто буду звертати найбільшу увагу», — заявив він.

Загалом за словами Кирила Шевченко, його програма діяльності наразі ще формується. Він підкреслив, що вона не може бути створена і презентована без участі Ради НБУ.

Читайте також: Депутати хочуть змінити главу НБУ: хто прийде після Смолія

Хроніка подій

  • Глава Нацбанку Яків Смолій 1 липня подав заяву про відставку через політичний тиск. Президент прийняв заяву, 3 липня відставку підтримала Рада.

  • До призначення нового голови його обов'язки виконує перший заступник глави НБУ Катерина Рожкова. Правління, крім неї, включає ще чотирьох заступників.

  • Єксперти відпочатку нащивали Кирила Шевченко одним із найвірогідніших кандидатів на посаду голови НБУ.