Чому ухвалили рішення

Це пов’язано із запланованим переходом СЕП на розширений регламент роботи, що передбачає доступність системи для проведення міжбанківських платежів 23 години на добу 7 днів на тиждень (23/7).

Крім того, Національний банк ухвалив таке рішення, враховуючи поетапне послаблення Кабінетом Міністрів карантинних та протиепідемічних заходів, пов’язаних із запобіганням поширенню на території України коронавірусної інфекції.

Оновлені тарифи

З 24 липня 2020 року для учасників системи почнуть діяти оновлені тарифи за послуги в системі, перехід на які регулятор планував здійснити ще навесні цього року. 

Нагадаємо

  • У зв’язку з карантином Національний банк упродовж чотирьох місяців (з 24 березня 2020 року) не стягував з банків плату за здійснення розрахунків у системі.
  • Новий регламент роботи СЕП 23/7 НБУ планував запровадити через 30 календарних днів із дня закінчення карантину. НБУ повідомлятиме про це додатково.

Читайте також: Через коронавірус старт роботи СЕП у режимі 23/7 переноситься

Як працюватиме СЕП у режимі 23/7

  • СЕП буде доступна для проведення міжбанківських платежів 23 години на добу 7 днів в тиждень (23/7) з урахуванням технологічної перерви в годину при переході на новий банківський день.

  • Робота СЕП у режимі 23/7 стане першим етапом для переходу на цілодобовий режим роботи.

  • Для реалізації цілодобової роботи СЕП Нацбанк планує модернізувати деякі технологічні питання роботи системи.