Інноваційний проект впроваджує Рівненська міська рада. Технологічне cashless-рішення організовують Visa та Ощадбанк.

«Зручний і комфортний сервіс для клієнта – головний пріоритет у роботі Ощадбанку. Саме тому шість років поспіль ми активно застосовуємо сучасні підходи в наданні фінансових послуг та наполегливо впроваджуємо інноваційні формати безготівкових розрахунків. На сьогодні безконтактною банківською карткою, мобільними додатками Google Pay та Apple Pay або новітніми NFC-пристроями можна оплатити проїзд у столичному метро, фунікулері та швидкісному трамваї, в громадському транспорті Чернігова, Краматорська, Чернівців, Житомира, Мукачева, Івано-Франківська та в маршрутних таксі Тернополя, Чорткова та Енергодара», – зазначив голова правління Ощадбанку Андрій Пишний.

Для оплати проїзду в тролейбусі пасажиру достатньо лише піднести безконтактну банківську картку з NFC і дочекатись звукового й світлового сигналу. Жодних додаткових комісій за безконтактну оплату проїзду з пасажира не стягується.

«Українці охоче використовують нові платіжні технології, лідером у розробці яких є наша компанія. Ми впроваджуємо прогресивні рішення там, де люди їх найбільше потребують. Переконана, безконтактна оплата проїзду в громадському транспорті Рівного швидко здобуде популярність у мешканців, заохочуватиме їх розраховуватись банківськими картками і в інших повсякденних ситуаціях. Це зручно, швидко і безпечно», – відзначила Світлана Чирва, регіональна менеджерка Visа в Україні, Грузії, країнах СНД та Південно-Східної Європи.

«Громадський електротранспорт – важлива частина інфраструктури міста, адже щомісяця рівняни здійснюють понад 3 мільйони поїздок у тролейбусах. Тому ми приділяємо особливу увагу розвитку цього виду транспорту, – говорить Володимир Хомко, мер Рівного. – Запуск сучасної форми оплати в міському транспорті – це ще один елемент «розумного міста» (Smart City), який створює додаткові зручності і комфорт для пасажирів».

Технологічні транспортні cashless-рішення, впроваджені Ощадбанком та Visa, дають можливість оплачувати проїзд будь-якими безконтактними платіжними засобами будь-якого банку України та світу, в тому числі електронними квитками.