Як проходив аукціон

За даними системи ProZorro.Продажі, переможцем у 16:52 за підсумками третього раунду став ТОВ «Смартленд», зареєстрований під №23 з пропозицією 1 млрд 111 млн 111 тис. 222, 22 грн.

Стартова ціна об'єкта складала 80,9 млн грн.

У ході другого раунду учасник №1 запропонував ціну в 1 млрд грн.

Читайте також: Аукціон з приватизації готелю «Дніпро». Стартова ціна зросла вже в 11 раз (трансляція)

Максимальна пропозиція на етапі початкових заявок надійшла від учасника №23 — 711,1 млн грн, що у 8,7 раза вище стартової ціни.

Що відомо про покупця

Згідно з даними Єдиного держреєстру, ТОВ «Смартленд» зареєстровано в 2013 році. Займається наданням в оренду та експлуатацію власного та орендованого майна.

Співзасновниками компанії є ТОВ «Таун Айс» (82,29%) і Максим Терещук (17,71%), який також є її директором. Кінцевим бенефіціаром вказаний Олексій Ігунін через ТОВ «Таун Айс».

Читайте також: З COVID-фонду профінансують заходи щодо приватизації

Умови для інвесторів

У Фонді держмайна назвали ключові умови для потенційних інвесторів:

  • зберегти готель не менш ніж на 100 номерів, рівня не менше чотирьох зірок і колектив без зменшення зарплати мінімум протягом пів року;
  • погасити дебіторську заборгованість, зокрема по зарплаті, не пізніше, ніж за пів року з дати переходу права власності;
  • зберегти у назві слово «Дніпро» (Dnipro).

Як розповів глава ФДМ Дмитро Сенниченко, після завершення аукціону переможець зобов'язаний пройти перевірку на «доброчесність» коштів (у приватизації не можуть брати участь кошти походженням з країни-агресора), після чого підпишуть договір.

Інвестор має 30 днів, щоб перерахувати гроші. В іншому випадку нараховується пеня, а після двох місяців результати скасовуються.

Про готель

  • Готель «Дніпро» площею понад 12 тис. кв. м розташований у центрі столиці, складається з 12 наземних, одного технічного поверху та підвалу. Перед будівлею розташований паркінг на 56 місць.
  • Номерний фонд готелю налічує 186 номерів на 288 місць. Інфраструктура включає ресторани і бари, SPA-центр і кілька конференц-залів.