Apple раніше дала відстрочку виробникам популярних мобільних ігор до кінця червня, щоб вони надали їй дані про номер урядової ліцензії. Дана вимога вже давно застосовується в китайських магазинах мобільних додатків на базі Android.

Читайте також: Mitsubishi восени запустить власну цифрову валюту

За повідомленнями Sensor Tower, серед видалених ігор — такі популярні, як Hay Day фінського розробника Supercell, Nonstop Chuck Norris від німецького Flaregames і Solitaire від американської компанії Zynga.

Ренді Нельсона, голова Mobile Insights з Sensor Tower, не виключає, що ці ігри знову з'являться в найближчому майбутньому в магазині додатків App Store,  хоча причину видалення кожної гри він не назвав.

Всі видалені ігри принесли сукупний дохід у розмірі $34,7 млн, а всього користувачами Піднебесної було завантажено ігор більше 133 млн разів.

Після посилення правил отримання ліцензії виробниками відеоігор в Китаї, сам цей процес став тривалим.

Читайте також: Банки США зарезервували мільярди доларів. Побоюються втрат за кредитами з-за кризи

Прецедентом до липневим подій послужив випадок з відеогрою Plague Inc, чия популярність набрала обертів на хвилі спалаху Covid-19: у лютому вона була видалена з китайського магазину додатків Apple після того, як регулятори заявили, що у гри немає належної ліцензії.

Яблучна компанія стягує 30-відсотковий податок від обороту з розробників мобільних додатків за розміщення в AppStore, як і Google на смартфонах Android. Це викликає останнім часом обурення з боку розробників, деякі з яких ініціювали судові розгляди в Європі і США.