Податки на криптовалюту

Щоб легалізувати криптовалюту в Україні, 11 червня у Верховній Раді зареєстровали проєкт закону №3637 «Про віртуальні активи». Документ розробили Мінцифри разом з депутатським об’єднанням Blockchain4Ukraine та БАУ.

«Однак, якщо після прийняття профільного закону №3637 не внести зміни до Податкового кодексу, це призведе не до відкриття ринку, а до полювання на індустрію з різними трактуваннями податкових зобов'язань», — повідомили в міністерстві.

Читайте також: Як відреагували криптовалюти на новини про злом індійської біржі

Як захистять власників криптовалюти

Заступник міністра цифрової трансформації Олександр Борняков та президент Асоціації «Блокчейн Україна» (БАУ) Михайло Чобанян сьогодні, 14 липня, підписали спеціальний меморандум. БАУ долучилась до розробки законопроєкту щодо внесення змін до Податкового кодексу.

За співпраці нормативна база буде узгоджена з міжнародними стандартами та рекомендаціями щодо запобігання відмиванню грошей і фінансуванню тероризму. Також технологія блокчейн буде впроваджуватися в роботу державних реєстрів та інститутів України.

«Правове поле для ринку віртуальних активів не нав’язується державою, а створюється з урахуванням побажань бізнесу», — зазначили в міністерстві.

Читайте також: Криптовалюти дешевшають після арешту китайського біткоін-інвестора

Що відбувається на ринку криптовалют

Як писав «Мінфін», криптовалюти продовжують дешевшати через негатив на світових фінансових ринках.

«Американська Секретна служба підписала контракт з однією з найбільших криптовалютных бірж Coinbase і буде використовувати її програмне забезпечення для відстеження транзакцій в біткоіні та інших криптовалютах», — зазначив Євгеній Турчин.

Проігнорувавши цю звістку, основні криптовалюти продовжують коливатися, незважаючи на позитивну новину про те, що влада США буде співпрацювати з цим торговим майданчиком.