Про що сказала Рожкова

«Держкомпанії стали конкурентоспроможними на ринку праці, вони залучили досвідчених і чесних менеджерів, які працюють на компанію, а не на приховані олігархічні групи. До того ж рівень зарплат дозволяє усунути корупційну складову. Тепер же, з урахуванням введеного обмеження держкомпаніям, так і Нацбанку, буде вкрай важко утримувати висококласних спеців на своїх місцях», – сказала Рожкова.

Читайте також: Працівників Нацбанку переводять на трудовий контракт. Навіщо це роблять

Вона додала, що завдяки проведеній реформі корпоративного управління та залучення незалежних директорів у наглядові ради зросла прибутковість держкомпаній.

Читайте також: Нафтогаз виплатив топ-менеджменту 343 мільйона зарплат і премій

«Держпідприємства роками приносили збитки бюджету, щорічно обходячись мільярди доларів у вигляді дотацій. Тоді як за останні два роки вони принесли кілька мільярдів доларів у вигляді дивідендів», – додала в. о. голови НБУ.

Раніше повідомлялося

  • Верхню межу для заробітних плат чиновників встановили ще 13 квітня, коли прийняли антикризові зміни до держбюджету.
  • На період карантину Рада визначила граничну суму зарплат чиновників і суддів у 10 мінімальних заробітних плат. Мінімальна зарплата зараз встановлена на рівні 4723 гривень.

Читайте також: Затягнути пояси. Зеленський анонсував скорочення зарплат всіх держслужбовців (відео)

  • У меморандумі МВФ за новою програмою stand by влади взяли зобов'язання скасувати зазначене обмеження до 1 липня, проте це не було зроблено.
  • Президент Зеленський спочатку включив це питання до порядку денного позачергового засідання Верховної Ради 13 липня, однак потім попросив його не розглядати.