Керівництво компанії відзвітувало про успішний інвестиційний раунд, який допоміг зібрати 2,5 мільярда доларів. В цілому Rivian хоче залучити інвестицій на суму 5,6 мільярда доларів.

До інвестицій приєднався інвестфонд під назвою Soros Fund Management, засновником якого є Джордж Сорос. Також свою частку вклали компанія Fidelity Management і фонд Baron Capital Group. Серед учасників минулого інвестиційного раунду – найбільший онлайн-ритейлер Амазон і інвестиційна корпорація BlackRock.

Компанія Rivian спеціалізується на розробці електропікапів і вантажних електромобілів. У планах було почати виробництво у другому півріччі поточного року перших моделей, серед яких пікап R1T і позашляховик R1S. Але епідемія COVID-19 і карантин внесли зміни – через порушення поставок компанії довелось перенести запуск виробництва. Продажі мали початись у першому кварталі наступного року.

Минулого місяця в Арізоні був проведений тест-драйв електропікапа R1T. Авто працює на 4 електромоторах, потужність яких становить 769 кінських сил. Без підзарядки машина може подолати відстань в 645 км. Ця модель має свою особливість – технологію Tank Turn, яка дає можливість автомобілю розвернутися на місці.

У 2018 році в стартап інвестували 2,8 мільярда доларів, повідомляє LBLV.com. Серед інвесторів також є автовиробник Форд. Також компанія співпрацює з Амазон – в найближче десятиліття компанія Rivian повинна надати ритейлеру сто тисяч електрокарів обумовленої моделі.

Дмитро Єрмаков, фінансовий аналітик LBLV.com