На що підуть кошти

Банк зазначив, що ці кошти допоможуть Украероруху, давньому клієнту ЄБРР, вистояти кризу і повернутися до нормальної роботи в майбутньому.

Також кредит сприятиме подальшій інтеграції в Спільну систему маршрутних зборів Євроконтролю, приєднання України до угоди про Європейський спільний авіаційний простір, а також успішній локальній реалізації програми «Єдине європейське небо».

Читайте також: Нацбанк уклав з ЄБРР перший валютний своп

Умови кредиту

ЄБРР планує спрямувати весь обсяг своїх інвестицій в 2020-2021 роках, який повинен скласти до 21 млрд євро, на боротьбу з наслідками коронавірусної кризи.

Кредит розрахований на три роки — це вкрай необхідна і своєчасна підтримка ліквідності стратегічного підприємства, яке опинилося у складному фінансовому положенні через глобальній кризи галузі, зазначається на сайті уряду України.

Читайте також: Рада прийняла закон про деривативи, який підтримував ЄБРР. Чому це добре (думка)

«Украерорух» не фінансується з державного бюджету, а тільки за рахунок власних коштів, отриманих за надане авіакомпаніям сервісів. При цьому, на відміну від авіакомпаній, провайдер аеронавігаційного обслуговування не може зупиняти свою діяльність, адже є частиною критичної інфраструктури для держави.