«Ваша кімната скарбів — це суцільна гірська порода. Надійне місце для зберігання активів і особистої інформації», — зазначається на сайті компанії.

Як обладнані сховища

Компанія планує використовувати всередині гір простір, рівний площі 10 футбольних полів, заявив Bloomberg член ради директорів компанії Уго Шиттенхельм.

За його словами, це не межа, і в разі необхідності компанія може збільшити цей простір в кілька разів.

Сховища будуть відрізнятися за розмірами — від 100 куб. м до приміщень в 1000 разів більше. У висоту вони зможуть досягати 90 м, що вище стійок ліній електропередач, зазначена на сайті. Всередині сховищ буде забезпечуватись постійна вологість 40% і температура 12 градусів Цельсія.

Bruenig Mega Safe облаштує в сховищах кімнати, підведе водопостачання, тепло, електроенергію і світло, а також візьме на себе прибирання, вивезення сміття, технічне супроводження і забезпечення безпеки. У клієнтів буде цілодобовий доступ через тунель, який буде достатньо великим, щоб могла проїхати вантажівка.

Ціни

Ціни на сховища починаються від $500 000. Замовник повинен оплатити будівництво об'єкта. Інженерні та технічні роботи візьме на себе компанія Gasser Felstechnik AG, яка спеціалізується на інженерних проектах в горах і будівництві під землею.

Де будуть сховища

Сховища з'являться неподалік від Люцерна. Bruenig Mega Safe зазначає, що, крім розміщення цінностей, творів мистецтва, золота, цінних паперів або дорогих класичних автомобілів, сховища являють собою «ідеальні приміщення для діяльності, яка вимагає найвищих рівнів безпеки».

За словами Шиттенхельма, Bruenig Mega Safe веде переговори приблизно з десятьма потенційними клієнтами, серед яких забезпечені люди мистецтва.

Поки що найбільший інтерес до сховищ проявляють компанії і жителі Швейцарії, але Bruenig Mega Safe намагається залучити заможних клієнтів таких фінансових центрів, як Гонконг і Сінгапур.

Bruenig Mega Safe потрібно близько 7 млн франків ($7,5 млн) від перших клієнтів, щоб почати спорудження сховищ.

Роботи почнуться на початку наступного року, перші приміщення відкриються через 18 місяців, повідомив Bloomberg.