Що кажуть у Фонді

За словами головного економіста Фонду, враховуючи масштаб шоку, все більше компаній стануть неплатоспроможними, оскільки протягом багатьох місяців їхні доходи падають.

«Оскільки виникає важливе питання неспроможності, державна підтримка повинна перейти в сторону інвестицій в акції, а не до збільшення боргів. Інакше ми отримаємо велику кількість компаній, які виходять з кризи з величезними боргами», — зазначила Гопінат.

Читайте також: МВФ погіршив прогноз падіння світової економіки до 4,9%

У МВФ заявили, що відновлення світової економіки буде «вкрай нерівномірним і вкрай невизначеним», і закликали країни продовжувати вживати агресивних заходів бюджетно-фінансового і грошово-кредитного стимулювання для підтримки економік.

Читайте також: В МВФ назвали умови співпраці з Україною після відставки Смолія

За словами Гопінат, у деяких країнах прискорилося зростання цін на продукти харчування, але загальна споживча інфляція, ймовірно, залишиться низькою в більшості регіонів світу, оскільки втрата робочих місць буде стримувати зростання заробітної плати.

«Ми більше стурбовані щодо того, що інфляція буде надто низькою, а не занадто високою», — наголосила вона.

Читайте також: Інфляція в червні сповільнилася до 0,2% — Держстат

Нагадаємо

  • МВФ оновив прогноз падіння світової економіки в 2020 році до 4,9% з 3%. Зазначалося, що в першій половині року пандемія коронавірусу мала негативний вплив на економічну активність, ніж прогнозувалося раніше.