Причина зниження

Зниження відбувається через побоювання, що посилення карантинних заходів у США та інших країнах в результаті зростання захворюваності коронавірусом призведе до падіння попиту на паливо.

Нафта марки Brent на відкритті торгів знизилася на 25 центів, або на 0,6%, до $42,10 за барель після падіння більш ніж на 2% в четвер.

WTI подешевшала на 33 центи, або на 0,8%, до $39,29 за барель, втративши 3% на попередній сесії.

До 8:06 за Києвом Brent торгується по $41,88, WTI опустилася до $39,07.

Читайте також: Ціни на нафту падають

Експерти відзначають, що тижневе зниження Brent може досягти майже 2%, а WTI — на більш ніж 3%.

Незважаючи на очікування аналітиків, що економіка та попит на паливо відновляться після пандемії, рекордне щоденне збільшення числа заражених коронавірусом в США — найбільшому в світі споживачі нафти — викликає стурбованість з приводу темпів відновлення.

«Я не думаю, що нафтові трейдери будуть сьогодні намагатися зробити значні заявки на ринку, і припускаю, що ціни можуть продовжити падіння у вихідні», — сказав головний стратег AxiCorp з глобальних ринків Стівен Іннес.

Читайте також: МВФ оновив прогноз світових цін на нафту

У четвер в США зареєстровано рекордний добовий показник нових випадків COVID-19 — понад 60 500 хворих.

На котируваннях нафти позначаються також і великі запаси сировини, які накопичилися через падіння попиту на бензин, дизпаливо та інші види палива під час першого спалаху захворюваності.

Запаси сирої нафти в США минулого тижня зросли майже на 6 млн барелів після того, як аналітики прогнозували зниження трохи більше ніж на половину цього показника.

Читайте також: Що відбувається з цінами на нафту і як це позначиться на Україні

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус»