Дані декларації

Згідно з даними декларації 2 липня майно Зеленського на суму 14,47 млн гривень придбала Валентина Кисіль.

Зеленський отримав 1,356 млн гривень від продажу земельної ділянки і 12,114 млн від продажу нерухомого майна. При цьому президент не вказав, яке саме нерухоме майно було продано.

Читайте також: Матеріали на Зеленського по справі про ОВДП передадуть до суду

Скільки Зеленський заробив в 2019 році

Згідно з декларацією доходи Зеленського та членів його сім'ї в 2019 році склали 28 млн 602 тис. 468 грн. До бюджету сплачено податки на суму 3 млн 600 тис. грн.

Загальна сума зарплати президента з травня по грудень 2019 року склала 208 тис. 787 грн.

У звітному періоді зафіксовано збільшення заробітної плати подружжя і зменшення зарплати та доходів від підприємницької діяльності Зеленського.

Читайте також: Зеленський вийшов з бізнесу з гарантією повернення

«З травня 2019 року Зеленський не займається підприємницькою діяльністю і отримує заробітну плату виключно у Державному управлінні справами», — йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося

  • 7 липня президент поінформував Національне агентство з питань запобігання корупції про порушення закону.
  • Він заявив, що не задекларував купівлю та продаж облігацій внутрішньої держпозики.
  • У 2019 році сім'я президента отримала гроші в рахунок погашення вартості ОВДП на суму 5,1 млн гривень і купила облігацій ще на 5,2 млн гривень.
  • Національне агентство з питань запобігання корупції виписало президенту Володимиру Зеленському два адміністративних протоколи за несвоєчасне подання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані. Матеріали справи мають передати до суду.