Скільки заробили мігранти

«У першому кварталі цього року іноземці в Польщі заробили 5,6 млрд злотих, тобто на 660 млн злотих менше, ніж у четвертому кварталі 2019 року, і менше за період з другої половини 2018 року. Важко знайти інше пояснення, ніж перші наслідки пандемії», — пише газета.

Перед цим польський ринок праці був, як пише видання, «гарячим». І хоча темп напливу іноземних працівників у Польщі був повільніші, ніж у минулому році, їх кількість все-таки зростала.

Читайте також: Які вакансії зараз пропонують українцям у Польщі (дослідження)

Через закриття кордонів у першому кварталі 2020 року кількість іноземних працівників у Польщі зменшилася на 12% порівняно з аналогічним періодом 2019 року.

Читайте також: В Центрі зайнятості розповіли, які зарплати зараз пропонують шукачам

Раніше голова польської Асоціації переробників фруктів і овочів, власник одного з найбільших переробних підприємств у Польщі (Real SA) Анджей Гайовничек заявляв, що польський ринок праці залежимо від трудових мігрантів з України, особливо в сезон збору фруктів і овочів. Без них буде дуже складно зібрати урожай.

Раніше повідомлялося

  • У квітні 2020 року обсяг грошових переказів мігрантів в Україну впав на 13,2% порівняно з квітнем 2019 року і склав $826 млн.
  • 16 червня Верховна Рада прийняла за основу законопроект про захист трудових мігрантів та легалізації ринку міжнародного працевлаштування.