Про Smart Ticket

За даними видання, в міністерстві будуть запускати експериментальний проект Smart Ticket — він повинен об'єднати всі види транспорту в країні: від маршруток до літаків.

Сервіс спростить придбання квитків для пасажирів. Щоб реалізувати проект, з транспортним порталом електронних послуг Мінінфраструктури інтегрують бази даних перевізників, які беруть участь у «пілоті».

Долучитися до проєкту зможе будь-яка компанія, яка продає квитки онлайн.

Читайте також: Київська влада передумали міняти правила проїзду для пільговиків

При цьому комунальному транспорту, у якого немає своєї системи електронного квитка, запропонують використовувати державну платформу, розроблену ДП «Галузевий центр цифровізації і кіберзахисту».

«Ми хочемо стати для пасажира єдиним хабом для всіх видів транспорту. Ідея в тому, щоб на транспортному порталі електронних послуг людина могла купити єдиний квиток на всі види транспорту. Ми вже провели переговори з однією з авіакомпаній та залізницею», — зазначив у коментарі «Мінтранс» гендиректор Директорату цифрової інфраструктури на транспорті МІУ Фарід Сафаров.

Перша версія Smart Ticket повинна з'явитися найближчими місяцями.

Як це буде працювати

«У людини буде можливість придбати, наприклад, квиток на літак Одеса-Київ і на Kyiv Boryspil Express на сайті e-transport.gov.ua за одну транзакцію», — пояснює Сафаров. Єдиний квиток на Kyiv Boryspil Express і авіапереліт пасажир отримає електронною поштою, при реєстрації потрібно буде просто сканувати QR-код.

«Ми хочемо поширити це на приміське залізничне сполучення. Крім того, вже проведено переговори про приєднання до проекту декількох міст з їх муніципальним транспортом», — говорить Сафаров.

Читайте також: У Києві створили карту точок продажу і поповнення е‑квитка

Зрештою Мінінфраструктури хоче побудувати сервіс, де пасажиру потрібно буде просто вказати точку призначення, а оптимальний маршрут і квитки підбере відповідна програма.

Раніше повідомлялося

  • У Мінінфраструктури розробили законопроєкт, який пропонує створити Національну комісію, що здійснює держрегулювання у сфері транспорту. Про це розповів міністр інфраструктури України Владислав Криклій.