Все більше українців хоче використовувати смартфон замість банківської картки. За даними платіжної системи Mastercard, 87% українських споживачів віддають перевагу мобільним телефонам в якості альтернативи фізичним платіжним карткам. Дослідження показують, що 58% української аудиторії користується платіжними додатками і визнають, що це швидко та зручно. А також 67% онлайн-покупців в Україні використовують онлайн-банкінг через додаток в смартфоні. В середньому українці роблять в місяць 8 інтернет-покупок, в 72% випадків використовуючи для оплати банківську картку.

Серед інших платіжних інструментів, в Україні неймовірними темпами зростає популярність електронного гаманця Google Pay. Сервіс дозволяє легко і швидко оплачувати товари як онлайн, так і офлайн.

Власникам смартфонів на базі Android досить один раз завести гаманець, щоб розплачуватися з його допомогою в торгових точках і на сайтах. Процес покупки на сайтах значно спрощується за рахунок скорочення кроків при оплаті. Покупцеві достатньо вибрати товар, обрати спосіб оплати за допомогою Google Pay і натиснути оплатити — покупка здійснюється в один клік.

Наявність декількох способів оплати на сайті дає можливість покупцям вибрати більш зручний для них варіант.

Сервіс, що дозволяє оплатити товари в один клік, без необхідності вручну вводити дані картки, істотно покращує користувальницький досвід. Покупцеві достатньо вибрати акаунт, до якого прив'язані його картки в Google Pay, обрати картку та натиснути «оплатити». Наявність цього методу оплати на сайті або в додатку підвищує конверсію завдяки економії часу покупця і за рахунок збільшення «спонтанних покупок».

Власники Google Pay легко можуть оплачувати товари на сайті, купувати квитки, погашати кредити тощо. У гаманці зберігається історія покупок, що спрощує покупцям облік витрат.

Ринок безготівкових платежів в Україні

Практика показує, що покупці на сайті на 52% частіше купують товар або послугу, якщо на сайті є електронні гаманці. Середня кількість операцій по одній картці в місяць через Digital wallet — майже в 3 рази більше, ніж кількість операцій по магнітним і безконтактним карткам.

Станом на 2018 рік на Google Pay припадало понад 22% всіх Digital wallet платежів.

В Україні Google Pay доступний досить недавно — з кінця 2017 року. З тих пір сервіс завойовує все більшу довіру українських покупців. В останньому кварталі 2018 року середній чек за електронними гаманцями в Україні становив 215 грн, а середня сума операцій в місяць — 809 грн.

За даними НБУ, кількість токенізованих платіжних карток на 1 січня 2020 становила 2,5 млн шт. Понад чверть активних платіжних карток — 26,5% або 11,2 млн карток — це безконтактні і токенізовані картки (електронні гаманці).

Щоб дізнатися деталі підключення сервісу Google Pay на Вашому сайті або додатку за допомогою платіжного провайдера Platon, залиште замовлення на сайті Platon.ua і наші менеджери зв'яжуться з вами в найкоротші терміни.