Що обіцяє Кличко

Компенсувати різницю у ставках мерія планує за рахунок коштів німецького Фонду розвитку підприємництва та банків-партнерів. Це будуть найнижчі ставки за кредитами в гривні серед всіх українських міст, наголосив Кличко.

Рішення про зниження ставок може бути схвалено на найближчій сесії міської ради, уточнив мер.

Читайте також: Чому банки «саботують» програму доступних кредитів «5-7-9»

Нагадаємо, станом на кінець червня, банки видали кредитів за програмою «5-7-9%» на загальну суму 800 млн грн.

Читайте також: В МЕРТ заявили, що попит на доступні кредити підвищився

Які банки видають кредити

Кількість банків, які видають кредити за програмою підтримки бізнесу, збільшилася до 16: Укргазбанк, Ощадбанк, Приватбанк, Банк, Банк Львів, ПУМБ, Кредобанк, Альфа-Банк, Банк Альянс, Таскомбанк, Банк Восток, Курс, Мегабанк, Райффайзен Банк Аваль і Банк Глобус, Креді Агріколь Банк, ОТП Банк.

Вибрати кредит готівкою

Нагадаємо

  • Програма «Доступні кредити 5-7-9%» стартувала 1 лютого. За перші 100 днів роботи програми банки видали 462 кредитит на загальну суму 283,5 млн грн і відмовили в 1241 випадку.
  • Міністр економіки Ігор Петрашко визнав, що програма не запрацювала на повну потужність. Причина, переконаний міністр, в тому, що банки не готові ризикувати своїми коштами.
  • Обурюється тим, як працює програма, і Володимир Зеленський. Він навіть вже пообіцяв «дотиснути» банківську систему, тому що «населенню потрібно допомагати, особливо зараз».
  • 30 квітня Київ запустив програму кредитування бізнесу за ставкою 6,5%.