Чим стурбовані українці

Згідно із опитуванням, в червні найчастіше українці зазначали нестачу грошей, «щоб жити нормально й не влазити в борги» – 41,8%, причому в березні ця проблема непокоїла значуще менше людей – 31%.

«Вперше за весь період спостережень проблема нестачі грошей вийшла на перше місце, хоч і з несуттєвим розривом із військовим протистоянням», – зазначається у повідомленні.

Згідно з повідомленням, у порівнянні з березнем також суттєво зросла стурбованість військовим протистоянням на Сході України (з 34,9% до 39,7%), безробіттям (з 20,8% до 28,7%) та байдужістю влади до проблем простих громадян (з 23,6% до 27,4%).

Разом з тим знизилась стурбованість корупцією (з 36,9% до 32,9%), інфляцію (з 35,7% до 32,5%), кризою державного управління (з 31,8% до 23,2%).

Також знизилась стурбованість злочинністю і незадовільною роботою правоохоронних органів (з 13,6% до 10,1%).

За даними компанії, за регіоном нестача грошей найбільше турбує мешканців Центру та Сходу. Проте актуальність проблеми нестачі грошей зростає із віком, а стурбованість безробіттям – знижується.

«Молоді люди до 29 років більше стурбовані проблемами наркоманії, алкоголізму та забруднення навколишнього середовища, ніж вибірка в цілому. Респонденти у віці 50 років і старше частіше звертають увагу на низький рівень медичного обслуговування», – зазначається у повідомленні.

Дослідження було проведене на базі Омнібуса Іnfo Sapiens: обсяг вибірки Омнібусу становить 1000 інтерв’ю.