Про що сказав міністр

Міністр нагадав, що в Україні діє режим адаптивного карантину, коли залежно від епідситуації в кожному регіоні ухвалюють певні обмежувальні заходи або пом'якшують карантин.

«Що стосується показника 60 активних хворих на 100 тисяч населення, — зараз ми вже на рівні, сьогодні на ранок — 59,7 на 100 тисяч населення. Ми використовували цей показник виключно для визначення щодо проведення зовнішнього незалежного оцінювання. І ми його рахували станом на 22 червня. Якби цей показник перейшов 60, тоді ми б ухвалили рішення щодо перенесення ЗНО», — сказав Степанов.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Також міністр нагадав, що в країні є загальні обмежувальні заходи, які стосуються правил поведінки, — це користування масками, соціальна дистанція та дезінфекція. Решту заходів запроваджують місцеві органи влади.

Читайте також: У Києві посилили карантин: що зміниться

Нагадаємо

  • 30 червня прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що показник у 60 хворих на 100 тисяч осіб є «червоною лінією», після досягнення якої доведеться посилювати карантин на рівні країни.
  • За останню добу в Україні зафіксовано 876 нових випадків коронавірусної хвороби. Загалом з початку досліджень виявлено 46 763 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1212 летальних, 20 558 пацієнтів одужало.

Статистика захворюваності у світі