Наразі датою завершення карантину вважається 31 липня 2020 року. Це значить, що ПУМБ не буде нараховувати штрафи за несвоєчасну чи не повну оплату кредитних платежів до 31 липня 2020 року, а також не буде застосовувати підвищені відсоткові ставки для тих клієнтів, які не могли своєчасно та в повному обсязі погашати платежі за кредитами в період до 30 серпня 2020 року. Якщо період карантину буде подовжено, банк додатково повідомить про пролонгацію пільгового періоду.

  • Нагадуємо, що подовження пільгового періоду не звільняє клієнта від обов’язку сплати платежів по кредиту за березень-серпень 2020 року (період, протягом якого банк не нараховував штрафи для клієнтів-фізичних осіб за несвоєчасне або неповне погашення мінімальної суми по кредитам)
  • Сума обов’язків, прописаних у договорі (тіло кредиту та відсотки), не зменшується – клієнт має сплатити їх повністю. Якщо клієнт оформив кредитні канікули, платежі по тілу кредиту, які тимчасово не нараховувалися, будуть розподілені на кількість виплат, що закінчилася до повного погашення кредиту.
  • За умови не внесення обов’язкових платежів або їх часткового внесення протягом 1 березня – 30 серпня, несплачена сума буде винесена на прострочку.

Якщо клієнт має можливість оплачувати щомісячні платежі за кредитами у повному обсязі та вчасно, це допоможе уникнути виходу в прострочку та зберегти позитивну кредитну історію. Для тих клієнтів, які відчувають труднощі з обслуговуванням кредиту, ПУМБ з 1 квітня автоматично ввів кредитні канікули для всіх кредитних карток. Кредитні канікули для кредитів готівкою та товарних кредитів оформлюються на вимогу клієнта. Для цього необхідно заповнити форму на сайті.