Основними мотиваторами для валютного міжбанку 1 липня будуть дії Нафтогазу, Нацбанку і нерезидентів. Усі останні дні червня держкомпанія була дуже активна з продажами валюти під свої розрахунки з бюджетом, що зробило Нафтогаз основним постачальником долара на міжбанку. В основному продажі йдуть через держбанки, в першу чергу — через Укргазбанк. Покупцями виступають Нацбанк (викуповує валюту в резерви), нерезиденти (продовжують поступово виводити кошти з українських ОВДП, в основному купують валюту через СІТІбанк) і частково — великі імпортери (під свої зовнішньоекономічні розрахунки).

ВІДЕО: Чи можливий крах долара, і що буде з курсом

При виходах Нафтогазу на торги з продажем валюти — ми сьогодні знову побачимо Нацбанк з інтервенцією з купівлі долара. І викупи надлишку валюти регулятором — утримають його курс від серйозного просідання.

Нерезиденти продовжать плавну скупку валюти на міжбанку за рахунок гривні, отриманої від попередніх погашень українських облігацій.Обсяги продажів ОВДП на вчорашньому аукціоні Мінфіну України виявилися незначними — усього 1,272 млрд гривень і розрахунки за ці папери сьогодні особливо на ресурсний і валютний ринки не вплинуть.

Курсовой тренд знову залишиться повністю залежним від поведінки великих гравців та їхніх завдань, а НБУ продовжить викуп надлишку пропозиції долара в ЗВР.

Спекулянти попрацюють у форматі «в дві сторони», але при можливості намагатимуться і покачати курс в тому випадку, якщо нерезиденти почнуть активно виходити на ринок з викупом валюти.

За прогнозами «Мінфіну» 1 липня коридор по долару на міжбанку буде у межах 26,60-26,80 гривень.

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс в банках на 10 ранку: прийом 26,55-26,65 і продаж 26,66 -26,72 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 26,45-26,68 гривень та продаж 26,72-26,80.

  • Партнер прогнозу курсів — Приватбанк

  • Слухайте прогнози від Мінфіну на «Просто радіо»

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram