Коронакриза

«Міжнародний аеропорт „Київ“ розпочинає поетапне скорочення своїх співробітників на тлі глибокої кризи, в якій опинилася авіаційна галузь через пандемію коронавірусу, що призводить до різкого падіння авіаперевезень і зниження пасажиропотоку», — йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що в аеропорту працюють близько 2 тис. осіб. В суміжних підприємствах, які співпрацюють з аеропортом, ще 8 тис. співробітників. Керівництво планує скоротити 50% персоналу, у тому числі висококваліфікованих фахівців галузі.

Керівництво про банкрутство

«Аеропорт „Київ“ — це другий за пасажиропотоком аеропорт України, це майже 3 млн пасажирів і 30 000 рейсів в рік. Це другий за кількістю відрахувань у бюджет Києва платник податків серед комунальних підприємств міста. Банкрутство аеропорту „Київ“ буде мати катастрофічні наслідки для міжнародного іміджу, авіаційної галузі України, економіки і ринку праці в цілому», — відзначило керівництво.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Нагадаємо

Раніше команда міжнародного аеропорту «Київ» записала відеозвернення до керівництва країни, в якому попросила про допомогу і заявила, що ця криза може стати останньою.

З початку карантину аеропорт втратив весь пасажиропотік і майже всі доходи. При цьому продовжує нести витрати на утримання інфраструктури, безпеку польотів, виплату податків і кредитів.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».