Мінфін називає 5 причин, чому вам варто спробувати купити валюту дистанційно. Пророкуємо, що після цього ви більше не захочете йти до обмінника.

1. Цілодобово та без черг і комісій.

На відміну від відділень або обмінних пунктів, які працюють за графіком, купити валюту онлайн можна в будь-який час доби. Знадобиться лише підключення до інтернету та мобільний додаток вашого банку, який підтримує дану послугу. Першим, хто реалізував онлайн обмін валют, є Альфа-Банк Україна. Послуга доступна в мобільному додатку Alfa-Mobile Ukraine.

Клієнти банку купують валюту швидко і безпечно, оскільки можуть навіть не виходити з дому. І головне, при обміні онлайн відсутня яка-небудь комісія з боку банку.

2. Курс вигідніший, ніж у відділенні банку.

Ще один вагомий аргумент на користь онлайн – це помітна різниця в курсі. Купуючи через мобільний банк Alfa-Mobile Ukraine, ви отримуєте більш вигідний курс, ніж у цей же день у відділенні Альфа-Банку.

3. Без обмеження максимальної суми.

Онлайн можна купити і продати будь-яку суму. І можна не боятися, що будь-який клієнт перед вами забере готівкову валюту, просто тому, що він трохи раніше прийшов у відділення банку або обмінний пункт.

4. Прямий обмін між USD та EUR за більш вигідним курсом і без комісії.

Це дозволяє уникнути додаткової проміжної конвертації, а обмін проходить за більш вигідним курсом. Така можливість у користувачів Alfa-Mobile Ukraine з'явилася ще в березні після чергового оновлення мобільного додатку. Тепер у мобайлі є всі варіанти прямого обміну між трьома валютами – USD, EUR та UAH.

5. Картка Fast Card для швидкого обміну online.

«А що робити, якщо валюта потрібна прямо зараз, а у мене немає валютної карти?» – спитаєте ви. На цей випадок теж є просте і зручне рішення – опція Fast Card. Щоб отримати валютну карту, достатньо зайти в Alfa-Mobile Ukraine і натиснути кнопку «Обміняти». На екрані з'явиться пропозиція відкрити карту у потрібній покупцю валюті. Відразу ж після підтвердження, клієнт стане власником рахунку у доларах або євро і зможе відразу ж почати обмін валют.

Як просто та швидко купити валюту в Alfa-Mobile Ukraine:

  • Заходимо у головне меню і в розділі «Курс валют» натискаємо кнопку «Обміняти».
  • Обираємо рахунок у гривні, з якого будуть списані гроші, і рахунок в потрібній валюті (доларах США або євро), на який надійдуть кошти. Рахунки можуть бути поточними чи картковими.
  • Вказуємо суму, яку плануємо обміняти. Операція проводиться без комісії, а гроші на рахунок надходять миттєво.