Передісторія

Компанія E & Y проводила аудит німецької компанії Wirecard і недорахувалась 1,9 млрд євро – четвертої частини балансу компанії. З огляду на це, топ-менеджерів звільнили, удесятеро обвалилась вартість акцій. Згодом з’ясувалось, що керівництво Wirecard спеціально проводило махінації з рахунками, щоб підвищити капіталізацію компанії і зробити її більш привабливою для інвесторів. Днями компанія подала заяву про банкрутство після виявлення на рахунках фінтех-компанії діри в розмірі $2,1 млрд.

До чого тут Payoneer

Проблеми в Payoneer виникли через те, що картки, а також рахунки, надавала саме компанія Wirecard.

Іншими словами, коли клієнт переводив кошти на карту Payoneer, то швидше за все вони потрапляли на Wirecard. Тому проблеми Wirecard безпосередньо вплинули на роботу Payoneer.

Між тим, в останні дні в Payoneer запевняли, що з рахунками все буде в порядку і ніяких проблем чекати не варто, однак 26 червня ситуація змінилась.

Справа в тому, що у німецької Wirecard AG є дочірня компанія в Британії – Wirecard Card Solutions, яка випускала карти в тому числі для Payoneer, якими користуються українці. Так ось британський регулятор Financial Conduct Authority заморозив діяльність цієї компанії до завершення слідства / аудиту / перевірок. У FCA кажуть, що все це робиться з метою захисту грошей клієнтів.

Іншими словами, доступу до грошових коштів власникам рахунків Payoneer немає, оскільки ці рахунки заморожені.

Заяв від компанії Payoneer, що робити її клієнтам, немає.