Про що сказала Лагард

«Ми, ймовірно, пройшли нижчу точку, і я кажу про це з деякою тривогою, тому що, звичайно, може початися серйозна друга хвиля», — сказала Лагард на онлайн-конференції.

Згідно з базовим сценарієм ЄЦБ, економіка блоку може скоротитися на 8,7% в 2020 році після більш ніж двомісячної весняного карантину для стримування спалаху коронавірусу.

Читайте також: Україну внесли до списку країн, громадянам яких можуть дозволити в'їзд в ЄС (карта)

Нагадаємо, минулого тижня Лагард заявляла, що економіка єврозони в другому кварталі може показати «різке зниження» приблизно на 13%.

Скільки Європа «влила» в економіку

Європейський центральний банк 4 червня ухвалив рішення збільшити обсяг екстреної програми викупу активів Pandemic Emergency Purchase Programme (PEPP) на 600 млрд євро.

Читайте також: Як антикризові заходи ЄЦБ вплинуть на курс євро і українські євробонди

Експерти очікували, що ЄЦБ збільшить PEPP в четвер на 500 млрд євро. Однак домовилися про 600 млрд євро. Таким чином, загальний обсяг програми склав 1,350 трлн євро.

Раніше повідомлялося

  • МВФ погіршив прогноз падіння світової економіки в 2020 році до 4,9% до 3%, що прогнозував у квітні. Про це йдеться в червневому огляді світової економіки.
  • МВФ вважає, що відновлення економіки буде більш поступовим, ніж прогнозувалося раніше. Порівняно з прогнозами в квітні, зростання світової економіки в 2021 році прогнозується на рівні 5,4% (проти 5,8%).

Читайте також: Ефект «коронавірусної» кризи може відчуватися до 2025 року — МВФ