«Питання введення було одним з найгостріших, в будинках вже живуть люди, тому забезпечити їх законну експлуатацію вкрай важливо. Сьогодні зроблено перший, але важливий крок, три об'єкти отримали сертифікати від ДАБІ», — написав він.

За словами Кушніра, компанія подала документи на частину ЖК Харківський, а найближчим часом планує зробити це по ще двом житловим комплексам.

Читайте також: Київміськбуд готовий прийняти на баланс ще 10 ЖК Укрбуду

«Сподіваюся, що зовсім скоро Кабмін видасть розпорядження про підписання договорів Міністерством оборони по чотирьом іншим комплексам. Це дозволить Київміськбуду прийняти інші об'єкти Укрбуду і почати нарешті виконання взятих на себе зобов'язань», — додав він.

Читайте також: Київміськбуд відновив роботи і відкрив продаж на двох ЖК Укрбуду

Передісторія

  • З 24 лютого Київміськбуд відновив будівництво житлових комплексів «Пектораль» і «Новомостицький», а також відкрив продаж квартир у цих комплексах.
  • Київміськбуд прийняв на себе зобов'язання підхопити об'єкти Укрбуду з метою добудови та подальшої передачі інвесторам. На вартість квартир передача об'єктів не повинна вплинути.

  • Президент Володимир Зеленський гарантує, що столична компанія Київміськбуд добудує всі об'єкти скандального Укрбуду.

  • До кінця січня 2020 року Київміськбуд планує здати такі ЖК Укрбуду: Харківський, Новомостицкий, Пектораль, Сонячна Рів'єра і Гармонія.

  • Нагадаємо, корпорація Укрбуд зупинила будівництво 26 об'єктів, інвесторами яких є близько 13 тисяч сімей.

Стежте за цікавими й ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram