Перший — активні торги до обіду, тому що більшість компаній буде поспішати провести свої валютні операції перед трьома вихідними і другий — відносне затишшя після 14:00, коли на ринку залишаться тільки спекулянти та дуже невелика кількість запізнілих клієнтів.

Така ситуація має деякі загрози щодо курсу, тому що дуже малооб'ємний ринок другої половини дня — роздолля для спекулянтів, які можуть на дрібних угодах качати курс в потрібний їм в цей момент бік.

Крім цього, сьогодні на поведінку учасників торгів вплине захід від Держказначейства порядка 3,1 млрд гривень відшкодувань ПДВ експортерам, що зробить їх менш поступливими при продажах валютної виручки.

Ну і зазвичай — поведінка Нафтогазу, як головного продавця валюти останніх днів. Як ми і попереджали, основні суми валюти під розрахунки з бюджетом до кінця червня — він вже провів. І тепер може дозволити собі покривати відсутні обсяги гривні за рахунок лише періодичних виходів на міжбанк через держбанки тільки в моменти пікових котирувань на торгах. Це з одного боку — дає впевненості учасникам ринку, що фізично їх купівлі завжди є кому закрити при будь-яких розкладах на торгах, але з іншого працює проти гривні — тому що Нафтогаз вже все менше підпирає час і він не поспішає з продажами, вичікуючи максимального курсу.

Як і всі дні цього тижня — виходи нерезидентів на міжбанк з купівлею валюти за рахунок ресурсів від погашень ОВДП — продовжать періодично «розбурхувати» ринок з ситуативним зростанням котирувань. І саме в такі моменти у Нафтогазу буде можливість продавати валюту подорожче.

ВІДЕО: Чи можливий крах долара, і що буде з курсом

Міжбанк знову залишиться повністю залежним від поведінки великих гравців та їхніх курсових завдань, але частково спрацює і п'ятничний ефект (тим більше — перед тривалими вихідними), що зменшить статистику торгів.

За прогнозами «Мінфіну», 26 червня коридор по долару на міжбанку буде у межах 26,60-26,83 гривень з обсягами операцій до $ 160-190 млн при укладанні до 440-480 угод.

Прі зовсім вже відвертому перевищенні пропозиції над попитом — ми побачимо на торгах НБУ зі стандартними купівлями долара через Matching.

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс в банках на 10 ранку: прийом 26,40-26,65 і продаж 26,72-26,90 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 26,60-26,70 гривень і продаж 26,72-26,78.

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram