Часи змінюються. Сучасні технології і програми, інструменти машинного навчання та аналітики, дозволяють заробляти більше в незалежності від статків. Таким додаткам не потрібно платити величезні відсотки за надання консультацій та порад.

Приклад такого онлайн-помічника – мобільний додаток Wotan. Програма не тільки надає в Україні доступ до світових інвестиційних інструментів, але і здатна аналізувати ризик портфель, вміє створювати стратегію заощадження для досягнення конкретно ваших фінансових цілей. Українцям додаток буде надаватися на безкоштовній основі до 1 січня 2021 року, а в подальшому планується щорічна фіксована незначна плата, замість традиційного відсотка від суми інвестицій, яка «з'їдає» частину доходу інвестора.

Як це працює?

Після реєстрації, верифікації даних і відкриття рахунку у брокера ви формуєте інвестиційні цілі.

Wotan, з допомогою автоматизованого сервісу Robo Advisor 4.0, створює ваш особистий портфель і профіль ризику. Після чого самостійно купує і продає активи, ребалансирует портфель в режимі реального часу відповідно до ваших уподобань до ризику.

Розробники Wotan стверджують, що інвестиції – це не азартна гра, тому алгоритм інвестування в мобільному додатку використовують кілька підходів. Серед іншого і філософію інвестування на базі лауреатів Нобелівської премії У. Шарпа і Р. Марковіца. Прогнозна модель додатки імітує понад 1 млн майбутніх варіантів розвитку і вибирає найбільш ймовірний при поточної макроекономічної ситуації. Такий підхід дозволяє повністю виключити людський фактор і збалансовано управляти інвестиціями.

«Часто, коли людина збирається інвестувати, всі консультанти обіцяють кращі умови та інвестиційні стратегії. Більшість новачків запитують, як будуть інвестуватися їх кошти, за якою стратегією, і що буде відбуватися, коли щось піде не за планом. Все б було добре, якби керуючі портфелями не відходили від своїх обіцянок і не приступали мудрувати і змінювати узгоджену стратегію «на ходу». Таким чином інвестор вже не розуміє, що відбувається з його коштами. Wotan – запрограмована інвестиційна стратегія, яка діє за прописаними правилами. Інвестиційна Група «Універ» давно співпрацює з Wotan. Ми перевірили якість їхніх послуг часом і нашими власними засобами», — розповідає Тарас Козак, президент Інвестиційної Групи «Універ».

У що можна інвестувати в Wotan?

Мобільний додаток надає величезний вибір напрямів для інвестора. Наприклад, можете довіритися найбільш популярного і звичного в Україні варіанту – банківським депозитам з кращої процентною ставкою. Але, як говорив Роберт Дж. Аллен: «Скільки ви знаєте мільйонерів, які розбагатіли, інвестуючи в банківські депозити? От то-то ж». Завдяки Wotan можна легко і зручно використовувати штучний інтелект для інвестицій в ОВДП, акції, євробонди, біржові індексні фонди ETF (Exchange Traded Fund – ред.), корпоративні облігації, долари і євро. Віддалено підписувати договори на купівлю та продаж активів з допомогою ЕЦП (Електронного Цифрового Підписом – ред.), і багато іншого.

З чого почати?

Зареєструватися і заробляти на інвестиції з допомогою Wotan – просто. Достатньо бажання і 10000 грн почати.

При реєстрації Wotan попросить вказати вашу инвестиционною мета, а також пройти невеликий тест на толерантність до ризику. Після чого програма автоматично створить портфель з рекомендованих для вас активів.

Сформувати свій індивідуальний портфель на Wotan можна за посиланням.

Реєструйтеся, користуйтеся перевагами автоматизованого сервісу Robo Advisor 4.0, і заробляйте більше.