Що це означає

Напередодні набуття функцій регулювання ринку небанківських фінансових послуг, для ефективного виконання нових функцій НБУ приєднався до Міжнародної мережі регуляторів кредитних спілок.

Набуття НБУ членства в міжнародній організації відбулося за сприяння проєкту технічної допомоги USAID CAP та Всесвітньої Ради кредитних спілок (WOCCU).

Основною місією мережі ICURN є підтримка її членів у ефективному регулюванні діяльності кредитних спілок та кооперативів із надання фінансових послуг.

Читайте також: 30% річних в кредитній спілці. Чи варто ризикнути

Члени мережі обмінюються інформацією, дослідженнями, найкращими практиками у сфері нагляду та здійснення координації між регуляторами на міжнародному рівні.

Що дасть Нацбанку членство

Членство в ICURN, активна взаємодія з регуляторами з понад 30 країн та міжнародний досвід дозволить Національному банку сформувати ефективну систему регулювання та нагляду за діяльністю кредитних спілок, що спрятиме сталому розвитку ринку фінансових послуг України.

Нагадаємо

  • У Національному банку України повідомили, що, попри карантин, планують вчасно розширити межі свого регулювання на небанківські фінустанови відповідно до закону про «спліт» — з 1 липня.