Позиція Нацбанку

За словами Рожкової, у НБУ немає сумнівів у професійних якостях Сергія Наумова, який переміг у цьому конкурсі, замінивши голову Ощадбанку Андрія Пишного.

«Ми добре знаємо Наумова, оскільки він зараз керує одним з банків з іноземним капіталом (Піреус Банк — ред.). Сумнівів у його якостях та репутації бути не може. Крім того, хочу зазначити, що в чесному і відкритому конкурсі переміг українець», — додала Рожкова.

Читайте також: Наглядова Рада Ощадбанку підбила підсумки конкурсу на посаду голови правління

Передісторія

  • У серпні 2019 Нацбанк відхилив кандидатури більшості членів наглядової ради Ощадбанку, які почали роботу в червні. Одна з причин — процедура переобрання главою банку Андрія Пишного без оголошення конкурсу.
  • У березні 2020 був оголошений конкурс на голову правління Ощадбанку, але на початку травня його скасували і оголосили новий. Чинний голова Ощадбанку Андрій Пишний вирішив не брати участь.
  • У фінал вийшли п'ять кандидатів: Геннадій Хелемський — зараз очолює один з департаментів Укргазбанку, Галина Пахачук — заступниця голови Приватбанку, Сергій Наумов — голова правління Піреус Банку, Антон Тютюн — заступник голови в Ощадбанку, Сергій Магдич — заступник ПУМБу.
  • 18 червня стало відомо, що у конкурсі на голову правління Ощадбанку переміг чинний глава Піреус Банку Сергій Наумов.